Grikių miltų BRAUNIS

Grikių patiekalai
Grikių miltų BRAUNIS

Pagaminta iš:

Jums reikės:
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 180 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. kakavos
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušinių
Gaminame:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje sumaišome Biorina grikių miltus, druską ir kepimo miltelius.
Tirpiname gabalėliais pjaustytą sviestą ir šokoladą: į puodą įpilame vandens ir uždedame virti. Ant puodo ‘pasodiname’ dubenėlį, kuriame tirpinsime produktus. Sviestas ir šokoladas pradeda tirpti kai vanduo puode užverda ir kyla garai, nuo kurių karščio lydosi produktai. Tirpiname sviestą su šokoladu nuolat maišydami kol viskas pilnai ištirpsta.
Ištirpusią masę perpilame į didesnį dubenį. Suberiame cukrų ir gerai išplakame.
Tada po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami.
Galiausiai, beriame Biorina grikių miltus ir kakavą į masę ir gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių.
Pilame į skardą ir kepame 35 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname iki kambario temperatūros ir valgome!?

?Dar galima pridėti visokių skanėstų – karamelės gabalėlių, mėgstamų riešutų ir t.t.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: