Grikių makaronai

Rodoma 1-6 iš 6 prekės(-ių)

Aktyvūs filtrai

Grikių miltų makaronai internetu – sveikesnė alternatyva kiekvieno stalui

Sukate galvą, kokiu produktu papildyti savo šeimos racioną, jog skonio receptoriai būtų pamaloninti, o organizmo atsargos papildytos vertingomis maistinėmis medžiagomis? Ekologiški grikių makaronai – puikus pasirinkimas visiems: tiek galintiems valgyti įvairų maistą, tačiau sąmoningai besirenkantiems sveikesnes alternatyvas, tiek tiems, kurie, dėl sveikatos būklės ar gyvenimo būdo, riboja tam tikrus produktus (pavyzdžiui, vegenai, vegetarai).

Grikių makaronai – produktas, kurį, dėl plačių panaudojimo galimybių, „prisijaukinsite“ nesunkiai: nesvarbu, esate kulinarijos virtuozas, o gal – tik retas svečias virtuvėje. Makaronai, pagaminti iš ekologiškų grikių miltų gali būti valgomi kaip garnyras, prie, pavyzdžiui, žuvies ar mėsos patiekalų, tiek, paskaninti norimais prieskoniais ar padažais, atstoti pagrindinį patiekalą, būti dedami į sriubas.

Grikių makaronai kone visuose patiekaluose gali pakeisti kitų, įprastai naudojamų rūšių makaronus, taip ne tik suteikdami maistui naują skonį, bet, svarbiausia, praturtindami Jūsų ir Jūsų šeimos narių organizmą svarbiausiais mikroelementais bei vitaminais.

Kodėl verta rinkti grikių makaronus?

Lietuviški grikių miltų makaronai yra gaminami išsaugojant visas naudingąsias šios kultūros maistines medžiagas, kurias organizmas lengvai pasisavina ir panaudoja mūsų sveikatos ir grožio puoselėjimui. Produktas išsiskiria dideliu kiekiu B grupės vitaminų (B1 ir B2), svarbių mūsų nervų sistemos veiklai. Didelis kalio kiekis reguliuoja kraujospūdį, magnis – kontroliuoja emocinę būseną ir gali sumažinti net depresijos atsiradimo tikimybę, o kalcis, kaip žinia, svarbus norint džiaugtis stipriais kaulais, gražiais, stipriais dantimis bei nagais. Grikių makaronuose bei kituose grikių produktų taip pat yra geležies, jodo, fosforo.

Grikių miltų makaronuose, lyginant su kitų rūšių grūdais, yra itin daug vertingų augalinės kilmės baltymų, o šiuos sudarančios aminorūgštys panašios į tas, kurios randamos mėsoje. Jei esate vegetaras ar savo mityboje vartojate mažai mėsos, grikiai gali tapti puikia pastarosios alternatyva, kurios kaina, įvertinus visapusišką naudą organizmui – iš tiesų nedidelė!

Ekologiški grikiai auginami nenaudojant pesticidų, nitratų ar herbicidų. Puikus grikių makaronų skonis bei aromatas – visiškai natūralus, atėjęs iš gamtos, tad šio išgavimui nereikia naudoti jokių dirbtinių priedų ar didelio kiekio druskos. Šiame produkte nerasite ir glitimo (gliuteno) – medžiagos, kurios vis dažniau tikslingai vengia ne tik šios vartoti dėl organizmo netoleravimo negalintieji, bet ir žmonės, puoselėjantys savo sveikatą.

Grikių makaronai, pagaminti iš ekologiškų grikių miltų – sotus, turtingo skonio, maistingas ir, svarbiausia, sveikas patiekalas, kuris, tikime, atras vietą ant Jūsų stalo.