Brinkintų grikių blynai

Desertai
Brinkintų grikių blynai

Pagaminta iš:

Itin skanūs ir purūs blynai be miltų. Iš vakaro užmerkite neskrudintus (žalius) grikius ir ryte vos per kelias minutes paruošite šiuos blynus. Jie skanūs ir su saldžiais ir su pikantiškais pagardais, tiesiog tuomet nedėkite vanilinio cukraus ir cinamono.

4 porcijos (apie 30 blynų)

  • 340 g neskrudintų grikių
  • 470 ml + 120 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 4 valg. š. tirpinto kokosų aliejaus
  • 50 g kokoso drožlių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • Aliejaus kepimui

Pateikimui:

  • Klevų sirupo
  • Šilauogių
  • Kokoso drožlių

Iš vakaro grikius sumaišykite su 470 ml pieno ir palikite šaldytuve bent 6 valandoms, kad išbrinktų.

Ryte į maisto smulkintuvą arba kokteilinę sudėkite brinkintus grikius, kiaušinius, kokosų aliejų, kokoso drožles, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną. Dideliu greičiu smulkinkite iki vientisos masės. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės kaitros po 3-4 minutes. Apverskite tada, kai ant tešlos atsiras burbuliukai.

Patiekite su klevų sirupu, šilauogėmis ir, jei mėgstate, kokoso drožlėmis.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: