
Pagaminta iš:
Pilnas spalvų dubuo maloniai nuteikia ne tik akį, bet ir gomurį. Daugybė daržovių kartu su grikiais – puikus pasirinkimas sveikiems pietums.
2 porcijos
- 100 grikių kruopų virimo maišeliuose
- 1 trumpavaisis agurkas
- 1 raudonoji paprika
- 100 g mėlynojo kopūsto
- 16 vnt. alyvuogių „Kalamata“
- 80 g vakaručių ar kitų mėgstamų salotų
- 40 g daigų
- 2 kiaušiniai
Padažui
- 4 vnt. mėtos lapelių
- 1 skiltelė česnako
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 50 ml citrinos sulčių
- 25 ml klevų sirupo
- Druskos
- Pipirų
Grikių kruopas išvirkite. Agurką, papriką, kopūstą ir alyvuoges susmulkinkite. Kiaušinius išvirkite minkštai arba taip, kaip mėgstate. Į du dubenis dėkite virtus grikius, smulkintus agurkus, paprikas, kopūstą, alyvuoges, salotas, daigus. Ant viršaus dėkite virtą kiaušinį.
Paruoškite padažą: susmulkinkite mėtas bei česnako skiltelę ir sudėkite į nedidelį užsukamą stiklainį. Sudėkite likusius padažo ingredientus, užsukite ir suplakite. Paruoštu padažu pagardinkite grikių ir daržovių dubenėlius.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: