Grikių dubenėliai su daržovėmis ir kiaušiniu

Grikių salotos
Grikių dubenėliai su daržovėmis ir kiaušiniu

Pagaminta iš:

Pilnas spalvų dubuo maloniai nuteikia ne tik akį, bet ir gomurį. Daugybė daržovių kartu su grikiais – puikus pasirinkimas sveikiems pietums.

2 porcijos

  • 100 grikių kruopų virimo maišeliuose
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 1 raudonoji paprika
  • 100 g mėlynojo kopūsto
  • 16 vnt. alyvuogių „Kalamata“
  • 80 g vakaručių ar kitų mėgstamų salotų
  • 40 g daigų
  • 2 kiaušiniai

Padažui

  • 4 vnt. mėtos lapelių
  • 1 skiltelė česnako
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 25 ml klevų sirupo
  • Druskos
  • Pipirų

Grikių kruopas išvirkite. Agurką, papriką, kopūstą ir alyvuoges susmulkinkite. Kiaušinius išvirkite minkštai arba taip, kaip mėgstate. Į du dubenis dėkite virtus grikius, smulkintus agurkus, paprikas, kopūstą, alyvuoges, salotas, daigus. Ant viršaus dėkite virtą kiaušinį.

Paruoškite padažą: susmulkinkite mėtas bei česnako skiltelę ir sudėkite į nedidelį užsukamą stiklainį. Sudėkite likusius padažo ingredientus, užsukite ir suplakite. Paruoštu padažu pagardinkite grikių ir daržovių dubenėlius.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: