Grikių ir kalakutienos maltinukai daržovių padaže

Receptai pietums
Grikių ir kalakutienos maltinukai daržovių padaže

Pagaminta iš:

Grikiai taps jūsų didžiausia paslaptimi ruošiant maltinukus – dėl jų maltinukai tampa itin purūs ir lengvi. Kalakutiena ir grikiai gardžiame paprikų ir morkų padaže gali būti paruošti iš vakaro ir pašildyti kitą dieną.

4 porcijos

  • 100 g grikių virimo maišelyje
  • 500 g maltos kalakutienos
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 kiaušiniai
  • 8 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

  • 1 didelis svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 vidutinės morkos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 30 g pomidorų pastos
  • 200 ml vandens
  • 200 ml liesos grietinėlės
  • Svogūno laiškų papuošimui

Paruošimas:

Grikius išvirkite, atvėsinkite. Sumaišykite su kalakutiena, druska, pipirais, kiaušiniais ir suformuokite kotletukus. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4 minutes.

Ruoškite padažą. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, papriką ir morką supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir česnakus, kepkite 3-4 minutes, kol suminkštės. Tuomet suberkite paprikas ir morkas ir kepkite 5 minutes. Sutrupinkite sultinio kubelį, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite vandenį ir troškinkite viską ant mažos kaitros 10 minučių. Tuomet supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 3 minutes.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Padažą supilkite į sandarų orkaitei tinkamą indą su dangčiu (jei dangčio neturite – naudokite foliją). Įmaišykite grikių ir kalakutienos kotletukus. Uždenkite ir pašovę į orkaitę kepkite 30 minučių.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: