Grikių košė su vyšniomis ir riešutais

Receptai
Grikių košė su vyšniomis ir riešutais

Pagaminta iš:

Neskrudinti grikiai – puikus pasirinkimas saldiems pusryčiams. Verdant kartu su pienu ar grietinėle jie bus itin švelnios tekstūros.

 

2 porcijos

  • 100 g neskrudintų grikių kruopų
  • 100 ml augalinio pieno (pvz. avižų, ryžių, migdolų)
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 60 g pekaninių karijų riešutų
  • 60 g konservuotų vyšnių
  • 2 valg. š. skysto medaus

Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir 100 ml augalinio pieno. Užvirkite, suberkite neskrudintus grikius bei vanilinį cukrų ir virkite juos 12 minučių. Riešutus susmulkinkite.

Išvirusius grikius padalinkite į du dubenėlius, pagardinkite konservuotomis vyšniomis, smulkintais riešutais ir medumi.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: