Grikių makaronai su žirneliais ir svogūnų pagardu

Grikių makaronai receptai
Grikių makaronai su žirneliais ir svogūnų pagardu

Pagaminta iš:

Turbūt kiekvienuose namuose šaldiklyje rastume šaldytų žirnelių. Kartu su grikių makaronais ir naminiu svogūnų pagardu jie gali tapti tikru delikatesu, kuriam paruošti prireiks 25 minučių.

2 porcijos

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 dideli raudonieji svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šakelė rozmarino
  • 30 ml balzaminio acto
  • 15 ml klevų sirupo
  • Druskos
  • Pipirų
  • 125 g grikių miltų makaronų
  • 125 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio

Paruošimas

Pirmiausia ruoškite svogūnų pagardą. Plonomis juostelėmis susmulkinkite svogūną, jį suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės kaitros, tuomet įspauskite česnako skilteles ir susmulkintus rozmarinus, išmaišykite. Pakepkite viską lengvai maišydami 5 minutes, tuomet supilkite actą ir klevų sirupą ir palikite troškintis ant mažos kaitros dar 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.

Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Iki virimo pabaigos likus 3 minutėms suberkite žirnelius. Nukoškite makaronu su žirneliais, sumaišykite su svogūnų pagardu bei kietuoju sūriu ir patiekite.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: