Grikių triufeliai su lazdyno riešutais

Desertai
Grikių triufeliai su lazdyno riešutais

Pagaminta iš:

Sveikuoliški švelnūs saldainiai su traškiais riešutais. Niekas nė neįtars, kad juose slepiasi brinkinti grikiai.

30 triufelių

  • 170 g Biorina lukštentų grikių kruopų
  • 170 ml vandens
  • 150 g lazdyno riešutų
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 125 g minkštų datulių
  • 30 g kakavos
  • 40 ml klevų sirupo

Grikius užpilkite vandeniu ir palikit brinkti valandą. Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, nuvalykite odeles, sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite, kad liktų stambūs gabalėliai. Atidėkite 50 g smulkintų riešutų, o likusius 100 g palikite smulkintuve. Į jį sudėkite lukštentus grikius, sviestą, datules, kakavą, klevų sirupą ir viską sumalkite. Iš susmulkintos masės formuokite rutuliukus, juos apvoliokite atidėtuose lazdyno riešutuose. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per savaitę.

Pastaba: jei jūsų turimos datulės kietos, užplikykite jas verdančiu vandeniu ir palikite valandai.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: