Makaronų apkeptas su mėsos padažu

Grikių makaronai receptai
Makaronų apkeptas su mėsos padažu

Pagaminta iš:

Makaronai su pomidorų padažu ir mėsa – daugelio vaikystės klasika. Išbandykite šį apkepą su grikių makaronais ir mažiau sūrio – bus gardu, tačiau mažiau kalorijų. Šis patiekalas puikiai tiks nešimuisi į darbą – tiesiog kepkite mažesniuose induose.

4-6 porcijos

  • 400 g maltos jautienos
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su žolelėmis
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 arb. š. džiovinto rozmarino
  • 1 arb. š. džiovintų bazilikų
  • 250 g grikių makaronų
  • 1 kiaušinis
  • 125 g graikiško jogurtas
  • Žiupsnelis malto muskato riešuto
  • 3 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Susmulkinkite svogūną, česnaką. Papriką supjaustykite kubeliais.

Įkaitinkite didelę nesvylančią keptuvę su vienu šaukštu aliejaus. Sudėkite jautieną, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite maišydami 6-8 minutes, kol paruduos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir kepinkite svogūną, česnaką ir papriką 4-5 minutes. Supilkite pomidorus. Įpilkite 125 ml vandens į keptuvę. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Jautieną grąžinkite į keptuvę, suberkite džiovintas žoleles, pagardinkite juodaisiais pipirais. Išmaišykite, tada troškinkite 15-20 minučių. Paragaukite ir pagardinkite druska pagal skonį.

Kol mėsa troškinasi, išvirkite makaronus. Virkite 8 minutes, nusunkite, supilkite likusį aliejų ir gerai išmaišykite. Laikykite uždengtus, kol virs mėsos padažas.

Sumaišykite virtus makaronus ir mėsos padažą, po to supilkite į orkaitei skirtą kepimo indą.

Išplakite kiaušinius, jogurtą ir muskato riešutą, pagardinkite mišinį druska ir pipirais. Paruoštu mišiniu užpilkite makaronus. Apiberkite sūriu ir kepkite 20–25 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: