Paprikos, įdarytos grikių ir jautienos troškiniu

Receptai
Paprikos, įdarytos grikių ir jautienos troškiniu

Pagaminta iš:

Sunku atsispirti įdarytiems patiekalams – čia paprikų induose slepiasi šildantis maistingas troškinys. Jį galite ruošti ne tik orkaitėje, bet ir kamado kepsninėje – tuomet jums reikės mažiau sultinio. 

8 porcijos

Sudedamosios dalys:

  • 400 g liesos maltos jautienos
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 1 arb. š. maltų kuminų
  • 1 arb. š. maltų saldžiųjų paprikų
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 200 g grikių kruopų
  • 100 ml raudono vyno
  • druskos pagal skonį
  • 8 didelės įvairių spalvų paprikos
  • 800 ml vištienos sultinio

Paruošimas:

Susmulkinkite svogūnus ir česnaką, šiaudeliais supjaustykite morką.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Ant vidutinės kaitros nesvylančiame puode  įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas apie 3-4 minutes. Po to sudėkite jautieną ir pakepinkite dar 6-8 minutes, leiskite šiek tiek mėsai prikepti – taip ji karamelizuosis ir bus ypatingo skonio. Tuomet suberkite paprikos miltelius, kuminus, grikius, pomidorus ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną ir greitai mentelės judesiais nugremžkite nuo dugno bet kokius prikepimus. Užpilkite viską 700 ml vištienos sultinio, užvirinkite, o tada sumažinę ugnį troškinkite 15-20 minučių, kol susigers visas skystis..

Kol troškinys verda, perpjaukite paprikas pusiau ir pašalinkite visų sėklas ir šerdis. Sudėkite paprikų puseles į skardą aukštais kraštais, užpildykite jas grikių troškiniu. Skardos dugną sulaistykite likusiais 100 ml sultinio ir pašovę ją į įkaitusią orkaitę, kepkite 45-55 minutes. Tada apibarstykite paprikas sūriu ir kepkite dar maždaug 5 min., kol sūris išsilydys.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: