Šokoladinis brinkintų grikių pudingas

Desertai
Šokoladinis brinkintų grikių pudingas

Pagaminta iš:

Sveikuoliškas pudingas bus puikiu desertu pusryčiams ar po vakarienės. Neskrudinti brinkinti grikiai pudinge išlaiko šiek tiek tekstūros, tačiau neturi jokio ryškaus skonio. Kokosų kremas suteikia švelnumo, o jei jo neturite – pakeiskite tirpintu sviestu.

2 porcijos

  • 120 g neskrudintų grikių
  • 120 ml vandens
  • 120 ml augalinio pieno
  • 3 valg. š. nesaldžios kakavos
  • 1 bananas
  • 50 g kokosų kremo
  • 1 arb. š. tirpios kavos miltelių
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • 50 g juodojo šokolado (bent 70% kakavos)
  • Šokolado papuošimui

Grikius sumaišykite su vandeniu ir palikite bent 6 valandoms, kad išbrinktų. Tuomet perskalaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į virtuvinio kombaino arba kokteilinės indą. Ten supilkite pieną ir klevų sirupą, suberkite kakavą, kavos miltelius, sudėkite bananą, kokosų kremą. Šokoladą ištirpinkite ir sudėkite prie kitų ingredientų. Viską išplakite dideliu greičiu iki vientisos masės.

Supilkite į porcijinius indelius ir papuoškite tarkuotu šokoladu. Prieš tiekiant palaikykite šaltai bent 1 valandą.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: