Pagaminta iš:
Gardus pusryčių patiekalas, kuriame susipina sūrio ir šoninės sūrumas bei pievagrybių ir grietinėlės švelnumas.
2 porcijos
- 100 g garintų Biorina grikių
- 200 ml vandens
- 50 g sviesto
- 1 didelis svogūnas
- 100 g rūkytos šoninės
- 100 g pievagrybių
- 30 ml 30% riebumo grietinėlės
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos
- Pipirų
- Svogūnų laiškų papuošimui
Grikius užpilkite vandeniu ir virkite 12 minučių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į jį sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5 minutes. Kol svogūnas kepa – supjaustykite šoninę kubeliais, pievagrybius padalinkite į 4 dalis. Sudėkite kepti kartu su svogūnu. Išvirusius grikius pagardinkite druska, pipirais.
Supilkite grietinėlę ir įmaišykite sūrį. Patiekite dubenėliuose, ant viršaus uždėkite apkeptus pievagrybius ir šoninę, papuoškite svogūno laiškais.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: