Švelni grikių košė su pievagrybiais ir šonine

Grikių košės receptai
Švelni grikių košė su pievagrybiais ir šonine

Pagaminta iš:

Gardus pusryčių patiekalas, kuriame susipina sūrio ir šoninės sūrumas bei pievagrybių ir grietinėlės švelnumas.

2 porcijos

  • 100 g garintų Biorina grikių
  • 200 ml vandens
  • 50 g sviesto
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 100 g pievagrybių
  • 30 ml 30% riebumo grietinėlės
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Svogūnų laiškų papuošimui

Grikius užpilkite vandeniu ir virkite 12 minučių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į jį sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5 minutes. Kol svogūnas kepa – supjaustykite šoninę kubeliais, pievagrybius padalinkite į 4 dalis. Sudėkite kepti kartu su svogūnu. Išvirusius grikius pagardinkite druska, pipirais.

Supilkite grietinėlę ir įmaišykite sūrį. Patiekite dubenėliuose, ant viršaus uždėkite apkeptus pievagrybius ir šoninę, papuoškite svogūno laiškais.

Pagaminta iš:

Pagaminta iš: